A harmadik hullámot még nem érzékeljük Hódmezővásárhelyen

A vásárhelyi adatok egyelőre nem indokolják a szigorításokat – derült ki a városi Operatív Stáb hétfői ülésén.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint 75 vásárhelyi van hatósági karanténban, az elmúlt héten egy figyelmeztetést és 7 helyszíni bírságot róttak ki, illetve 2 feljelentés született kijárási tilalom megszegése miatt. A piacon egy feljelentés történt a maszkhasználatot érintő szabályok megsértése miatt.

Az önkormányzati szociális intézményekben nincsenek koronavírusos betegek, sem a dolgozók, sem az ellátottak között.

A tankerülettől kapott péntek reggeli adatok szerint 3 dolgozó és 2 tanuló pozitív, egy általános iskolai osztály a múlt héten digitális oktatásba vonult.

A hajléktalanszállón 28 ellátott és 8 dolgozó kapta meg múlt héten a második oltását, míg az idősellátásban múlt hét csütörtökén a Kovács-Küry Idősotthonban 13 fő, pénteken Mindszenten 12 fő kapta meg másodikat. Valamennyien jól vannak, mellékhatásokat nem produkáltak.

Mester János, háziorvos, képviselő beszámolt arról, hogy az oltási terv, ha lassan és nehézkesen is, de halad, annak ellenére, hogy például az orosz vakcinával szemben nagy az ellenérzés a lakosság körében.

A harmadik hullám jeleit a számokban még nem érzékeljük Hódmezővásárhelyen, de kérnek mindenkit a szabályok fokozott betartására.

HódmezővásárhelyKoronavírus-világjárvány (COVID-19)Mester Jánosoperatív stábszigorítás