A garázdaság miatt elfogott vásárhelyi nő letartóztatását javasolta a rendőrség az ügyészségnek

Március 31-én fogott el rendőrség egy 34 éves helybéli nőt, akit garázdaság miatt köröztek. Az ügyészségnek a nő letartóztatását javasolták. A rabosítás része az ujj- és tenyérlenyomat vétele. Képünk illusztráció.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság munkatársai a minap vették őrizetbe azt 34 éves vásárhelyi nőt, aki több személyt inzultált a városban.

A hivatalos rendőrségi közlemény szerint a megalapozott gyanú alapján a feltételezett elkövető az őrizetbevétele előtti napokban Hódmezővásárhelyen inzultálta a lakosokat, többször agresszívan viselkedett. A helyi rendőrök elfogatóparancsot adtak ki ellene, majd az adatgyűjtés eredményeként március 31-én elfogták és előállították. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene – őrizetbe vétele mellett – garázdaság és testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Megkérdeztük a Csongrád-Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy milyen lépések történtek ez ügyben, esetleg szabadlábra helyezték-e, gyorsított eljárásban bíróság elé állították, vagy előzetes letartóztatásba került. A vármegyei kapitányság sajtóosztály azt válaszolta, hogy az ügyben a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság előterjesztést tett a nő letartóztatására a Szegedi Járásbíróságon. Az ügy további részletei a Szegedi Járásbíróság hatáskörébe tartoznak. Ide is írtunk egy elektronikus levelet, amint válaszolnak rá, frissítünk.

A nő, azaz V. E. körözés-elrendelésének előzménye városszerte napokon át közszájon forgott. A nő ugyanis a városközpontban, az Andrássy út forgalmas részén, a Mezőgazdasági Kar épülete előtti padon vert tanyát, s – ha minden igaz – kisgyerekes anyukákat fenyegetett, gyerekeket követett, s félemlített meg a belvárosban, sőt van aki úgy tudja, hogy onnan viszonylag messze, a Kistópart utcánál – állítólag – meg is vágott egy gyereket egy késsel, s végül annak az édesanyja tett feljelentést a rendőrségen. Hogy ez utóbbi eset tényleg megtörtént-e azt nem tudtuk ellenőrizni. A rendőrség az eset körülményei kapcsán csak a garázdaságról kommunikált. A garázdával kapcsolatos esetekről a Hódmezővásárhelyi csevegő Facebook oldalon több mint ezer hozzászólás született. Sokan még az őrizetbevétele után is felismerni vélték a város különböző pontjain. Tévesen.

csevegőerőszakgarázdagarázdaságHódmezővásárhelykésrendőrségvásárhelyi hírek