A fővárosban bizonyítottak a vásárhelyi tőrvívók

Gyapjas Hanna, a Hódmezővásárhelyi Csomorkány SE versenyzője egyedüli vásárhelyiként jutott be a legjobb 32 közé, ahol végül a 20. helyet szerezte meg.

A múlt hétvégén rendezték meg Budapesten a Törekvés SE csarnokában a junior Magyar Kupa első fordulóját női-férfi tőrben.

Az első napon Gyapjas Hanna szállította a legjobb eredményt, egyedüli vásárhelyiként jutott be a legjobb 32 közé, ahol végül a 20. helyet szerezte meg. A többiek nem sokkal maradtak le a legjobb 32-ről, Konyhás Cintia 34., Papp Jázmin 35., Sós Gréta 36., és Bíró Panna 37. fejezték be a versenyt. Nem sokkal maradtak le Timár Zsófi, Csordás Eszter, Kékesi Dóra és Petrik Panna, akik a 48., 49. 51. és 54. pozíciókat szerezték meg.

Vasárnap a második fordulóval folytatódtak a küzdelmek. A csomorkányos vívók közül Papp Jázmin szerepelt a legjobban, bejutott a legjobb 16 közé, majd ott a 10. helyet szerezte meg. Gyapjas Hanna ugyancsak bejutott a legjobb 16 közé, övé a 15. pozíció. A két lány után Sós Gréta és Kékesi Dóra is javította első napi eredményét, előbbi 18., utóbbi a 20. helyet szerezte meg. A többiek sajnos nem jutottak be a legjobb 32 közé, Timár Zsófi a 44., Csordás Eszter a 46., Bíró Panna a 47., Konyhás Cintia 49., míg Petrik Panna az 50. helyen hagyták el a pástokat.

Edzőik: Magyary Ágnes és Donka Gábor.

Csomorkány SEtőrtörekvésversenyzők