A focisták és kosarasok igen, a női kézisek még nem döntöttek a nézők beengedéséről

Utolsó hazai mérkőzését a Békés ellen már nézők előtt játszhatja a Vásárhelyi Kosársuli férfi kosárlabda csapata az NBI/B. Zöld csoportjának 7. helyéért vívott párharcban. Ugyanez igaz a HFC labdarúgó csapatára, vasárnap nézők előtt fogadják az Újpest II. együttesét. A HLKC női kézilabda csapata még vár a döntéssel, és megnézi, mit lépnek a többiek az NBII-ben.

Tárgyalt a sportmérkőzések látogatásáról szóló kormányzati enyhítésekről a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége. Ennek értelmében az a döntés született, hogy a négymilliós oltásszám elérésével életbe lépő központi rendelkezéseknek megfelelően az NB1/A-s férfi, az NB1/A-s női, valamint az NB1/B-s férfi mérkőzéseket nézők előtt lehet majd megrendezni – a 18 évnél idősebbek esetében védettségi igazolvánnyal lehet belépni. A többi versenyrendszer vonatkozásában (beleértve az amatőr felnőtt és utánpótlás mérkőzéseket is) továbbra is érvényben marad a zártkapus korlátozás, olvasható a Vásárhelyi Kosársuli honlapján. Ennek alapján a Kosársuli a legközelebbi, az idény utolsó, a Békés elleni hazai mérkőzését, ezen szabályok mentén, már nézők előtt rendezheti.

Szintén nézők előtt fogadja május 9-én 17.30-tól a HFC labdarúgó csapata az Újpest II-t az NB III. Közép csoportjában. Ez az engedmény még természetesen szintén csak a védettségi igazolvánnyal rendelkező nézők számára él. Ahogy írják, Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád-Csanád megyei igazgatója kiemelte, hogy a meccsek látogatását a védettségi igazolvány meglétéhez kötik, amely mellett a szurkolóknak fényképes igazolványukat is magukkal kell vinniük a találkozókra. Ellenőrzéskor mind a hazai egyesület, mind az oltási igazolvány nélkül meccset néző szurkoló is büntethető, így a klub arra kér minden kedves futballbarátot, hogy csak a szabályok betartásával látogassanak ki a stadionba.

Nem döntött még a belépési szabályokról a HLKC női kézilabda csapata, igaz, nekik több idejük van, hiszen a következő, egyben a szezon utolsó hazai mérkőzését május 15-én játsszák a Mezőtúr ellen. Áncsán István ügyvezető igazgató a Hódpress kérdésére elmondta, a héten napirenden van a nézők visszaengedésének a kérdése, de még nem döntöttek róla. Most szombaton idegenben játszanak a Gyomaendrőd ellen, és megnézik a többi NBII-es csapat gyakorlatát. Hódmezővásárhelyen viszonylag nagy a nézőszám normál esetben, ám nem lehet tudni, kiknek van már védettségi igazolványuk, tette hozzá, és ezt is szeretnék előzetesen felmérni, valamint azt, hogy hány ember jönne, jöhetne el a mérkőzésre, érdemes-e a szervezésbe belekezdeniük. A kérdés tehát elmondása szerint napirenden van, hamarosan döntenek róla.

HFCHLKCkézilabdakosárlabdalabdarúgássportVásárhelyi Kosársuli