Cseri Tamás és Benkő Zsolt levélben magyarázzák el, hogy a kormány megvédi a vásárhelyi embereket

Egy 2020 decemberi levélben, Fideszes fejléccel, valamint Cseri Tamás és Benkő Zsolt képviselők aláírásával magyarázza el Hódmezővásárhely lakosainak, hogy a magyar kormány megvédi a lakosságot és a vállalkozásokat.

A szöveg ugyan pontatlan, hiszen a Véleményező ülés nem ingatlanadót, hanem földadót vezetett be (természetesen a földterület is ingatlan, ez igaz). A képviselők szerint a polgármester, ahogy írják, a semmittevését szerette volna megfizettetni a lakosokkal és a vállalkozásokkal. Szerintük a kormány tiltó rendelkezésének a célja a családok, a lakosság és a vállalkozások védelme.

Cseri Tamás és Benkő Zsolt levele

Emlékeztetőül a véleményező ülés november 19-én a kormányzati elvonások miatt vezetett be új, földadót, amit azoknak kellett volna megfizetni, akik 2 hektárnál nagyobb földterületet adnak haszonbérbe. Ez volt az önkormányzatnak a megoldása arra, hogy a járványhelyzetre hivatkozva a kormány csak Hódmezővásárhelytől mintegy 200 millió forintot vont el.

Egy december 1-jei kormányrendelet tiltotta meg az önkormányzatoknak, hogy 2021-ben adót emeljenek, új adót vessenek ki, és ami mellett jövőre hatályban kell tartaniuk a 2020-ban bevezetett adókedvezményeket is.

Benkő ZsoltCseri Tamásföldadó