A Fidesz-KDNP feljelentést tett korrupció miatt az új helyijáratos buszközlekedés miatt

Szerintük korrupció, hogy Jovány Gyula tervei alapján az önkormányzat busztendert írt ki, majd ezt ő nyerte meg. Erről sajtótájékoztatót tartott Horváth Zoltán és Markó Csaba – amire szerkesztőségünket nem hívták meg.

Nem értik, miért kellett a Volántól megvonni a helyi tömegközlekedéssel kapcsolatos ötéves szerződést. Tudomásuk szerint volt olyan pályázó, akinek másik határidőt mondtak a pályázat beadására és azt is gyanúsnak tartják, hogy a nyertes vállalkozó néhány nap alatt beszerezte a járműveket. Aggályukat fejezték ki, hogy az eddigi volános helyi járatos sofőrök elveszthetik az állásukat.

A Fidesz-KDNP vásárhelyi szervezete korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt feljelentést tesz a Legfőbb Ügyészségen – derül ki a kormánypárti sajtó beszámolóiból.

Mint arról decemberben beszámoltunk, 6 pályázó volt és 2 ajánlat érkezett, a Volánbusz pedig nem kívánt ajánlatot tenni. A kilométerre vonatkozólag és általánosan legkedvezőbb árat a Jovány Busz Kft. adta. Akkor a Véleményező ülés 13 szavazattal, 2 tartózkodás mellett kezdeményezte a szerződés megkötését a nyertes pályázóval.

buszközlekedésfeljelentésHorváth ZoltánJovány Busz Kft.JoványbuszkorrupcióMarkó Csaba