A Fidelitas megyei elnöke: Márki-Zay a hazai politika legellenszenvesebb alakja

Korponyai Ernő ezt egy Youtube beszélgetésben mondta el. Azt mondta, letaglózta a hódmezővásárhelyi Fidelitas egyik vezetőjének esete, amikor kiderült, hogy a gyanú szerint érintett lehet kannabisz termesztésében. Azt is elmondta, Márki-Zay Pétert a hazai politika legellenszenvesebb alakjának, álszentnek, kétszínűnek tartja, és pont tőle tudta ő meg, hogy bűncselekménnyel hozták összefüggésbe a vásárhelyi Fidelitas egy akkori tagját.

A beszélgetés során, sok egyéb mellett, szóba kerültek a Fideszt és a Fidelitast övező botrányok, így az, amikor 350 tő kannabiszt termesztettek azon a hódmezővásárhelyi tanyán, ahol a rendőrök 2021. július 8-án a kora délutáni órákban tartottak szemlét. a bűncselekménnyel összefüggésbe hoztak egy 27 éves fiatalembert, akiről kiderült, hogy a vásárhelyi Fidelitas egy tagja, és aki azóta ezen tisztségéről lemondott. Az ügy egyébként jelenleg nyomizati szakban van. Korponyai Ernő ezzel kapcsolatban elmondta, normális fiatalemberként ismerte meg az illetőt, először, el sem hitte azt,, amit felhoztak ellene, de éppen ezen gyanúk miatt a férfi lemondott, vállalta a felelősséget, mert, ahogy elmondta, nem akart ártani a közösségnek. Furcsa volt, hogy még mielőtt bármit megtudott volna, előbb hívta őt fel az Index és az RTL Klub.

Ezzel kapcsolatban Hozzátette, hogy számára a magyar politikai élet legellenszenvesebb figurája Márki-Zay Péter. Kendőzetlenül álszentnek, kétszínűnek tartja.

Azt mondja magáról, hogy Istenhívő, keresztény, de ugyanakkor egy másik videón meg beszél arról, hogy közösítsék ki az adott képviselőtestületnek a Fideszes tagjait. Így nem szabadna beszélni egy olyan embernek, aki magát azzal reklámozza és azzal vált ismertté, hogy x gyerekes keresztény családapa… Ettől az embertől tudja meg az ország, hogy nyomozás van, és hogy beismerő vallomást tett a fiatalember?

– tette fel a kérdést a beszélgetés során Korponyai Ernő, aki tréfásan megjegyezte, miután meghallotta, hogy a polgármester is megerősítette az értesülést, hogy a helyi Fidelitas egy tagjáról van szó, azt hitte, Márki-Zay Péter a Hódmezővásárhelyi rendőrkapitány szerepét kapta meg. Ez egy kicsit felzaklatta a Fidelitas Csongrád-Csanád Megyei elnökét.

A beszélgetésben nem csak erről esik szó természetesen. A kérdező Boldog István Dávid (aki nem azonos a kormánypárti, büntetőeljárás alatt álló képviselővel) kérdezte arról is Korponyai Ernőt, miért kezdett el politizálni, milyen érzés Szegeden Fideszesnek lenni, mit szeret Szegedben és mit nem, milyen értékek tartják össze a Fideszt vagy hogy vajon jól kezelte-e a Fidesz a botrányokat. A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg (a vásárhelyi rész 30.45-től).

FidelitasKorponyai ErnőMárki-Zay Péter