A DK nem megy el vitázni a Tranzit Fesztiválra

A Demokratikus Koalíció ahogy eddig, úgy a jövőben sem vesz részt fideszes pártrendezvényeken” – válaszolt a Demokratikus Koalíció a Telex kérdésére, hogy a párt képviselői miért utasították el a csütörtökön kezdődő Tranzit Fesztivál szervezőinek meghívását. Pénteken egyébként Márki-Zay Péter fog leülni Gulyás Gergellyel.

Hogy a DK-sok nem mennek el, azt Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója árulta el a hirado.hu-n. Pedig, mint elmondta, még azt is felajánlották nekik, hogy az árnyékkormányuk árnyékminiszterei leülhetnek a magyar kormány hivatalban lévő minisztereivel beszélgetni.

Így a tihanyi Tranzit Fesztiválon sem fog kiderülni, mi sül ki belőle, ha egy árnyékminiszter szemben találja magát egy hivatalban lévő miniszterrel. A többi ellenzéki szereplő nem zárkózott el a fideszes rendezvénytől, így például Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Lukács László Györggyel, a Jobbik frakcióvezetőjével ül le egy asztalhoz; Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője Tompos Mártonnal, a Momentum országgyűlési képviselőjével.

Augusztus 25-én pedig, 14-15 óra között Merre tovább, melyik úton? Vita az ország helyzetéről címmel Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterrel fog vitázni.

A szervezők ígérete szerint a legérdekesebb vitákat élőben közvetítik a Tranzit Facebook-oldalán.

DKGulyás GergelyHollik IstvánMárki-Zay Pétertranzitvita