A DK a Fogyasztóvédelemhez fordul, mert a Coca-Cola kispórolja a naracsot a Fantából

Fele akkora gyümölcstartalma sincs a magyaroszági üdítőnek, mint az olasznak. A DK az illetékes hatóságokhoz fordul az ügyben.

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője a párt hivatalos oldalán megosztott közleményében a Pénzcentrum hétfőn megjelent cikkére hivatkozva jelentette be, hogy a DK a Fogyasztóvédelmi Hatósághoz fordul, amiért a Magyarországon kapható Fanta jóval kevesebb narancslevet tartalmaz, mint az Olaszországban forgalmazott.

A hivatkozott cikk szerint a magyar Fanta esetében 5%, míg az olaszéban 12%-nyi narancslé van az üdítőben, amely már komoly minőségbeli különbséget jelent. A Coca Cola Magyarország szerint az ital anyagösszetétele a helyi szabályozásoktól és a helyben kapható hasonló termékektől is nagyban függ.

„Mi sem érünk kevesebbet Európa többi népétől, nekünk is jár ugyanaz a minőség, mint másoknak!” – jelentette ki Molnár Csaba, aki szerint a multinacionális cég a magyar kormány gyenge szabályozásai, követhetetlen különadói és áremelései miatt teheti meg azt egy uniós tagállamban, hogy az elvártnál silányabb minőségű terméket árusítson.

A Pénzcentrum a cikkhez mellékelt egy olvasójuk által készített fotót, amelyen jól látszik a magyar és az olasz üdítő közötti különbség:

Balról a magyar, jobbról az olaszországi Fanta (Fotó: Pénzcentrum)
Demokratikus KoalícióFantafogyasztóvédelemMolnár Csabanarancs