A diáklányok után a szülők is összeverekedtek Vásárhelyen (Újabb frissítés!)

Az első helyszíni információk szerint ma kora délután a verekedés tört ki az egyik vásárhelyi szakképzési intézményben. Cikkünk megjelenése után érintett szülők telefonon azt mondták, a felnőttek nem verekedtek. A balhénak a két autóval is a helyszínre érkező rendőrök vetettek véget.

Információink szerint négy (három?) kilencedikes lány esett egymásnak egyelőre ismeretlen okból. Ezt követően a gyerekek felhívták a szüleiket, akik rövidesen az iskolába érkeztek, majd némi szóváltás után a szülők is verekedni kezdtek egymással.

Frissítés: a szülők nem verekedtek

Érintett szülők hívták fel szerkesztőségünket, hogy pontosítsák az iskolai affér körülményeit. Elmondásuk szerint három lány valami piti dolgon kapott össze, ami aztán a lökdösődésig fajult. Az egyik lány (vagy az osztályfőnök) behívta az apját és három huszonévest is odahívott az iskola elé, hogy azok verjék el a két másik lányt. Anya, gyere be értem, mert három férfi meg akar verni – ezzel hívta anyját az iskolába a gyerek. Az anya beérkezve látta is a három fiatal férfit is, majd az aulában, egy elmondása szerint kétméteres apuka rángatta az ő 152 centis kislányát, ő állt oda, hogy vegye le a kezét a gyerekéről. A telefonáló szülő úgy fogalmazott, hogy a férfi üvöltözött és fenyegette a két gyereket. Azt is mondta, hogy az iskolaőr nem csinált semmit, az osztályfőnök pedig csak az egyik lány szülőjét hívta be. A telefonáló anyukák nehezményezték, hogy az iskolaőr nem avatkozott közbe, ahogy fogalmaztak „inkább fél óráig pisilt”.

A rendőrök megérkezése vetett véget az ügynek

A helyzet annyira eldurvult, hogy az iskolaőr kihívta a rendőröket, akik rövidesen két autóval meg is érkeztek a helyszínre. A rendőrség közbelépése vetett véget az esetnek. Az ügyben kerestük a rendőrség sajtóosztályát, amennyiben új információt tudunk meg tőlük az esetről, beszámolunk róla.

Újabb frissítés: senki nem álldogált az iskola előtt

Péntek reggel email-ben keresett meg minket az ügyben érintett harmadik diáklány édesanyja, leírva az ő verzióját az esetről, amely ugyan ellentmond annak, amit a többi szülő tegnap telefonon mondott el nekünk, de abban egyezik, hogy a szülők nem verekedtek össze:

Egy gyermeket sem rángatott egy apuka sem. A szülők nem verekedtek össze. Viszont az egyik gyermek szülei olyan hévvel rohantak be az iskolába és nyomdafestéket el nem bíró hangnemben estek neki – értem ezalatt, hogy ordítottak és sértegetéseket kiabáltak az osztályfőnöknek az egyik érintett gyermeknek és annak ott tartózkodó szülőjének – hogy az iskolaőr mást nem tudott mint rendőrt hívni. Ha nem mennek neki ordibálva az érintett pedagógusnak és az ott tartózkodó gyermeknek, ha törekedtek volna a normál hangnemre valószínűleg iskolán belül meg lehetett volna oldani, legalábbis megpróbálni ezt a problémát.[…]Valamint abszolút nem fedi a valóságot az sem, hogy bármilyen huszonéves fiú állt volna az iskola előtt bárkit várva, hogy megfenyegesse, megverje. Ez egyszerűen nem igaz. Sajnos a konfliktus megtörtént, de másképp is lehetett volna kezelni iskolán belül, amire az egyik gyermek szülőjeként szerettünk volna törekedni.

A rendőrség megkeresésünkre arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a helyszínen jogi tanácsokkal látták el a jelenlévőket.

Az üggyel kapcsolatban szeretnénk hangsúlyozni, hogy szerkesztőségünk nem nyomozóhatóság, nem bíróság, az ügyben igazságot tenni nem tudunk és nem is szeretnénk, csupán a hozzánk eljuttatott információkat, véleményeket közöljük.

diákHódmezővásárhelyiskolaiskolaőrrendőrségszakképzésiszülőtechnikumVásárhelyvásárhelyi hírekverekedés