A deszki és a szentesi kórház a szegedi klinikákhoz került

Az országgyűlés még májusban fogadta el az egyes egészségügyi, egészségbiztosítási és gyógyszerészeti tárgyú törvények módosítását. Ennek értelmében július elsejétől a deszki Csongrád-Csanád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórháza és a szentesi Csongrád-Csanád Megyei Dr. Bugyi István Kórház a Szegedi Tudományegyetemhez került.

Az intézmények közös sajtóközleményükben azt írják, az említett kórházak költségvetési szervi jogállása július elsejétől megszűnt, és a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ (SZTE SZAKK) részeként működnek tovább, SZTE SZAKK Deszki Multidiszciplináris Centrum és SZTE SZAKK Dr. Bugyi István Szentesi Multidiszciplináris Centrum néven.

Az érintett településeken a zavartalan betegellátást a három intézmény szakemberei közösen biztosítják. Az integrációnak köszönhetően lehetőség nyílik az egynapos beavatkozások arányának növelésére, valamint bizonyos műtéti és szakmai tevékenységek és az ellátásszervezés racionalizálására – közölték.

A közleményből az is kiderül, a törvényben meghatározott oktatási, tudományos kutatási és betegellátási feladatok ellátását szolgáló ingatlanok ingyenesen, nyilvántartási értéken vezették át a szegedi egyetem tulajdonába.

Deszkdr. Bugyi István KórházSzegedSzent-Györgyi Albert Klinikai KözpontSzentes