A Csillagbörtönbe látogattak a vásárhelyi kadétiskolások

A honvéd középiskola tizenegyedikes diákjai akartak bepillantani az ország egyik legszigorúbban őrzött intézményének falai közé a napokban.

A Szegedi Fegyház és Börtönbe – a „Csillagba” – tettek látogatást a vásárhelyi Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium 11. évfolyamos növendékei. A látogatást Németh István osztályfőnök a kadétok kezdeményezésére szervezte meg, miután maguk vetették fel, hogy szívesen bepillantanának Magyarország egyik legszigorúbban őrzött intézményének zárt világába.

A látogatásról sajnos nem készülhetett felvétel, ám a növendékek így is számtalan élménnyel tértek vissza a kollégiumba. A néhány órás vezetett bemutató során a diákok megtudhatták, milyen napirend szerint élnek az elítéltek, milyen körülmények között sportolnak, mit és mikor esznek, de a kísérőik egyéb kérdéseikre is készséggel válaszoltak – számolt be róla Facebook oldalán az iskola.

CsillagbörtönHódmezővásárhelykratochvil Károly Honvéd KözépiskolalátogatásSzegedSzegedi Fegyház és BörtönVásárhelyvásárhelyi hírek