A cselgáncsozók végre tatamira állnak

A Magyar Judo Szövetség elnöksége a héten úgy döntött, a klubok egészségügyi előírások betartásával megkezdhetik a beltéri edzéseket. A vásárhelyi Hód Judo SE-nél érdeklődtünk, ők mikor állnak tatamira.

– Online térben folyamatosan edzettünk, hetente 3-9 edzést biztosítottunk a sportolóink számára korosztálytól függően, persze csak kevesen vannak olyan korban és edzettségi szinten, hogy ebben a formában huzamosan is részt tudjanak venni. Később szabadtéri edzések keretében bővítettük a lehetőségeket, mivel a legtöbb családban tudtunk szülő-gyerek, vagy testvér párokat kiállítani, így a koordinációs és kondicionális gyakorlatok mellett páros cselgáncs gyakorlatokra is volt lehetőségünk kisebb csoporttal már online foglalkozásokon is – tájékoztatta lapunkat dr. Hangyási Dávid Botond.

Az egyesület elnöke hozzátette, az igazolt sportolókkal kisebb csoportokban tudnak termi edzéseket is biztosítani az egészségügyi ajánlások követésével. A terem közvetlen környezetében szabadtéri edzések megvalósítására is van lehetőségük. – Ahogy térnek vissza majd a sportolóink, akkor alakítjuk ki, vagy változtatunk a csoportokon. Terveink szerint hosszabb ideig fogjuk továbbra is kombinálni az online-szabadtéri és kiscsoportos termi edzéseket, figyelembe véve a lehetőségeket, hogy minél hamarabb megmozgathassunk mindenkit, de eddig nagyjából a csapatunk felét tudtuk csak bevonni az edzésekbe valamilyen formában. Ebben az is közrejátszik, hogy edzőink közül ketten csak mostanában tudtak újra bekapcsolódni a tervezgetésbe és edzéstartásba, és egyelőre csak csökkentett időben, tehát egyéb teendőink mellett próbáljuk újraszervezni a judós életet is.

– Táborokat kisebb csoportokban, hasonló feltételek mellett szeretnénk többször is biztosítani majd a nyár folyamán. Minden nap figyeljük a híreket és a lehetőségeket, ennél biztosabbat egyelőre nem tudunk mondani – mondta az elnök.

cselgáncsHód Judo SE