A csapatok nem akarnak nyári pólóbajnokságot

Kaptak két sávot a nyitott 50-es medencében, de még nem kezdik el újra az edzéseket a HVSC vízilabdásai – megvárják, hétfőn hogy dönt a szövetség a bajnokságok folytatásáról. Egyre kisebb az esély a nyári mérkőzéssorozatra, az első osztályú együtteseket tömörítő Liga a pontvadászat lezárását javasolja.

A HVSC sportolói még nem kezdik meg a vízi felkészülést a héten – tette közzé hétfőn a klub Facebook-oldalán. Közleményükben rámutattak, a Magyar Vízilabda Szövetség május 11-én fog döntést hozni a felnőtt és az utánpótlás bajnokságok folytatásáról vagy befejezéséről, így a szakszövetségi álláspont ismeretében kezdhetik majd meg sportolóink is az edzéseket.

A kialakult helyzetben továbbra is a legfontosabb játékosaink egészsége! A hét folyamán ezért a kialakult gyakorlatot folytatva, a legbiztonságosabb módon, azaz otthon folytathatja mindenki a felkészülést saját edzője iránymutatása alapján – írták a közleményben.

Mi is kaptunk két sávot a nyitott ötvenesben, ahol úszni tudnánk, de inkább megvárjuk a szövetség döntését. A lehető legkisebb kockázat mellett szeretnénk folytatni a munkát – mondta lapunknak Szabó Tamás. Az OB I/B-s felnőtt csapat vezetőedzője kissé csalódott a félbeszakadt idény miatt, hiszen jól álltak a bajnokságban, a 20 csapatos mezőny legjobb 8 együttese közé is beverekedhették volna magukat, és ilyen eredménnyel évek óta nem büszkélkedhetett a vásárhelyi egyesület.

Tegnap eldőlt, az élvonalbeli csapatokat tömörítő Liga nem javasolja a bajnokság nyári folytatását. A férfiaknál két csapat kivételével mindenki úgy foglalt állást, hogy a bajnoki küzdelmet tekintsék lezártnak. A nőknél tíz részvevő közül négyen voksoltak a folytatás mellett, a többiek a lezárást pártolták. A Liga tagjai arra jutottak, hogy ne hirdessenek bajnokot és kiesőt a férfi és a női bajnokságban sem, illetve javaslatot tettek, hogy nyáron rendezzék meg a Magyar Kupát. A szövetség elnöksége hétfőn hozza meg a végleges döntést.

HVSCvízilabda