A csapatkapitány szerint a HLKC képes még csodákra

NB II-es csoportjában a tabella második helyén telel Hódmezővásárhely női kézilabda csapata. Arról, hogy milyen is volt ennek a járvány sújtotta idénynek az első fele, és mi vár még a közeljövőben az együttesre, Szabó Patrícia, a HLKC csapatkapitánya nyilatkozott lapunknak.

– Nagyon vártuk az őszi szezont, motiváltak voltunk, hisz a vírus miatt tavasz óta nem játszhattunk mérkőzést. Volt egy jó felkészülésünk, a bajnokság számunkra pedig a legnehezebb meccsekkel indult. Nagy örömünkre végre sikerült a gyulai gárdát az otthonában megverni, hatalmas löketet adott nekünk. Az Algyő csapata feladta nekünk a leckét, bár hozzá kell tenni, hogy az ő játékosállományuk nem NB II kompatibilis, ettől függetlenül azt gondolom, hogy képesek vagyunk még csodára.

– Összefoglalva a szezont, helyt álltunk a csapattal, és sok munka van az eltelt időszakban. Külön dicséret illeti a csapatot, hiszen egy játékosunk sem volt igazolt koronavírusos, így miattunk nem is kellett elhalasztani mérkőzéseket, azon voltunk, hogy a bajnokságot végig tudjuk vinni. Sajnos így is elhalasztásra került három összecsapás. Szerencsénkre a Szeghalom ellen a múlt hétvégén volt alkalmunk pótolni, a másik kettő pedig a tavaszi időszakra marad. A mezőtúri mérkőzést a szezon elején játsszuk le, a Bácsalmás csapata ellen pedig a válogatott hétvégén lépünk pályára – tette hozzá a játékos.

A folytatás kapcsán Patrícia elmondta: – December 17-től kezdetét veszi egy kisebb pihenő, de itt sem maradunk feladat nélkül, az edzőnk, Dankó Ervin, formában tartó edzéseket küld majd nekünk. A felkészülést január 4.-én kezdjük, szokásos módon tarkítva lesznek az edzések erősítésekkel, futásokkal, technikai feladatokkal. Természetesen edzőmérkőzésekben sem lesz hiány.

A klubbal kapcsolatos friss hír, hogy az ATEV Zrt. is szponzorként segíti a HLKC munkáját.

HLKCkézilabda