„A családi vakáció a magánélet része” – ismételte Szíjjártó, amikor az adriai jachtozásáról kérdezték

A 471. számú főút Debrecen és Hajdúsámson közötti szakaszának átadási ünnepségére érkezett kedd reggel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, akit újságírók most tudtak először kérdezni arról, hogy nemrég az Átlátszó újságírói egy adriai jacht-on fotózták le, amely a rengeteg közbeszerzést elnyerő Szíjj László üzletember tulajdona.

A külügyminiszter azzal a felütéssel ment oda a sajtó képviselőihez, hogy a róla megjelentek sértik az igazságérzetét, majd kifejtette, hogy az élete nyitott könyv, mert annak majdnem száz százalékát munkával tölti. Ugyanakkor mint mondta, az a kis része, amely során a családjával nyaral, a magánélete része és ezt tiszteletben kell tartani. Arról is beszélt, hogy a törvényeket a magánéletében is betartja és az ott történteknek nincs hatása a munkájára.

Ez utóbbit vélhetően azért említette, mert az ellenzék és a sajtó egy része is korrupció-gyanúval hozta összefüggésbe, ha a vállalkozó ha ajándékba adta az egyébként sajtóhírek szerint heti hatvan milliót érő jachtbérlést. Ha ezért a külügyminiszter fizetett, akkor négy évig kellene kiadás nélkül dolgoznia.

Erről azonban részletesebben nem beszélt, hiába kérdezték meg a kollégák egymás után többször, többféleképpen is. Arra sem válaszolt, miért pont az üzletember jachtján nyaralt, közben miért posztolt irodai fotókat és beleírja-e ezt a vagyonnyilatkozatába.

jachtkülügyminiszterSzijjártó Péter