A budapesti éjszakában bukkant föl az egyik tram-train

Tízperces videó mutatja be, hogyan oson a fővárosi éjszakában az egyik tram-train szerelvény. A videós azt írta kommentben, hogy kerékeszterga miatt zakatolt Budapestig. Lehetséges, hogy az ígért 100 km/h-s sebesség elérése érdekében a többi járművön is csiszolnának majd.

A Szegeder szúrta ki azt a videót a Youtube-on, ami tegnap éjszaka készült Budapesten. A felvételeken az látható, hogy a nyolc járműből álló tram-train flotta egyik szerelvénye a nagyvasúti pályáról áttér az egyik villamosvonalra, és egy kocsiszínig közlekedik. A videó készítője az írta kommentben, hogy kerékeszterga miatt zakatolt Budapestig a vasútvillamos.

Arról korábban beszámoltunk, hogy a tram-trainhez Lengyelországból érkezik a különleges padló alatti forgácsológép, amely a vasúti járművek futófelületeinek megmunkálását teszi lehetővé majd.  A nyertes Koltech nettó 290 millió forintért szállítja le a speciális kerékesztergát. 

A fővárosi kitérő kapcsán a lapunk által megkérdezett hozzáértők azt gyanítják, azért van rá szükség, hogy teljesíthető legyen az engedélyezett 100 km/h-s legnagyobb sebesség, s ahhoz kell új kerékprofilt esztergálni. Az ígért gyorsaság miatt a többi jármű is hamarosan sorra kerülhet. Úgy értesültünk, két jármű még javítás alatt áll, a legutoljára megérkezett nyolcadik szerelvény pedig még a Közlekedési Hatóság engedélyére vár, hogy forgalomba álljon.

Közlekedési Hatóságtram-train