A boldogságot keresik a Kossuth téren

Unokák, anyagi jólét, egészség – ezek teszik boldoggá a vásárhelyieket – legalábbis ezeket írták fel a Boldogság Világnapja Kossuth téri boldogságfalára a leghamarabb.

Már délután 2 előtt kitelepültek az Egészséges Vásárhely Program Egészségfejlesztési Iroda munkatártársai a Kossuth térre, hogy az ENSZ Közgyűlése által a Boldogság Világnapjává nyilvánított március 20-án lehetőséget adjanak minden arra járó vállalkozó kedvű vásárhelyinek és vidékinek, hogy a kiírják a boldogságfalra mi teszi őt boldoggá.

– Az egészséget és a pénzt írtam fel a boldogságtáblára, mert engem ez a kettő tesz igazán boldoggá – árulta el Bánfi Mária. Hozzátette: ez az életben a két legfontosabb dolog, de ezek közül is az egészség a fontosabb, mert ha nincs, azt pénzzel nem lehet megvenni. Ha meg pénz nincs, akkor az boldogtalanságot okoz. – De nagyon fontos, a család, a gyerekek és az unokák is a boldogsághoz – mondta.

Aki regisztrált is a figyelemfelhívó rendezvényen, azt hűtőmágnest és különféle ajándékokat kap. És regisztrálnia helyszínen egészen ma este 6-ig lehet.

***

A Boldogság napja ötlete az ázsiai országtól, Bhutántól származik, amely már 2008-ban alkotmányba foglalta, hogy az állam feladata polgárai boldogságának előmozdítása, összhangban az országban 1972-ben bevezetett bruttó nemzeti boldogság mérőszámával. Az ország ugyanis a világ minden táján használatos GDP mutatója helyett ezt tekinti fejlettsége mércéjének, amelynek növelése a mindenkori döntéshozók felelőssége.

boldogságEgészséges Vásárhely ProgramKossuth térVásárhely