A BL győztes Ferencvárosnak lőtt gólt a 16 éves vásárhelyi vízilabdázó

Az Eötvös József Technikum diákja, Makán Róbert harmadik élvonalbeli mérkőzésén büntetőt értékesített a bajnok, BL és kupagyőztes Ferencváros ellen.

Mozgalmas hete volt a sportágat Vásárhelyen kezdő, ám 2016 óta szentesi színekben pólózó 16 éves játékosnak: kedden Szombathelyen, szombaton a fővárosban szállt vízbe utánpótlás bajnoki mérkőzésen, ezeknél azonban emlékezetesebb élmény kínált a péntek este, mikor a Szentes OB I-es gárdája az elmúlt években minden fronton veretlen Ferencváros együttesét látta vendégül.

– Rajtam kívül több fiatal is lehetőséghez jutott a találkozón. Pellei Csaba vezetőedző azzal biztatott mindannyiunkat, hogy nincs teher rajtunk, felszabadultan játsszunk – nyilatkozta lapunknak Makán Róbert. Az Eötvös József Technikum 10. évfolyamos tanulója a második negyed elején a ráúszásnál elhozta a labdát, és a néhány másodperc múlva megítélt büntetőhöz már neki kellett odaállnia.

– Fura volt a szituáció, kicsit meg voltam illetődve. A legrutinosabb csapattársam csak annyit tanácsolt, ne laposat lőjek, így az egyik felső sarkot választottam – tette hozzá az ifjú pólós, aki szeretne minél több élvonalbeli találkozón szerepelni, később pedig a Szentes alapemberévé válni. Arról sem tett le, hogy a későbbiekben a nemzeti színeket képviselhesse.

Eötvös József TechnikumSzentesvízilabda