A BFMK is csatlakozott a Közösségek Hete országos rendezvénysorozathoz

Az összetartozás és az együttműködés erejére hívja fel a figyelmet a Közösség Hete rendezvénysorozat is, amelyben idén 300 településről 400 önkormányzat, civil szervezet és kulturális intézmény vesz részt, köztük a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ is.

A Közösségek Hete egy országos rendezvény, amely 2017-ben indult el a Cselekvő közösségek uniós projekt égisze alatt, már akkor is csatlakoztunk hozzá ás azóta is minden évben, így idén is megtettük. Ebben az évben öt programmal igyekeztünk, illetve igyekszünk előrukkolni – közölte a Vásárhelyi Televízióval Varga Anikó, a BFMK igazgatója.

Elő a fényképezőgépekkel, illetve a mobiltelefonokkal, mert több témában várja a fotókat az intézmény. A Tiszta udvar, rendes ház pályázat lehetőséget ad elbüszkélkedni az otthoni rendezett környezetről, vagy a kedvenc városi helyszínt is lencsevégre lehet kapni és magyarázattal ellátva elküldeni a bfmk.top@gamil.com címre szombatig. De pusztán kedves üzenetek írásával is szebbé lehet tenni a világot.

Szeretnénk ezen a héten egy kicsit boldogabb és vidámabb közérzetet adni mindenkinek, hogy egy kicsit jobb kedvünk legyen. Itt van most már mindjárt a nyár, lementek az érettségik, szeretnénk egy kicsit felvidítani az embereket, mert mindenki megérdemli, hogy egy kicsit boldogabb legyen – fogalmazott Bálint Aliz közösségfejlesztő.

,,Hálás szívvel egy kicsit könnyebb az élet” – üzenet az Ifjúsági Klub kirakatára is felkerült. A szervezők azt remélik, hogy a fővárosból indult kezdeményezés Vásárhelyen is utat talál az emberek szívéhez, ahogyan a kutakról szóló kvíz- és gasztrojáték is gondoskodik majd az itt élők szórakoztatásáról ezen a héten.

Bessenyei Ferenc Művelődési KözpontBFMKközösségprogramVarga Anikó