A beporzó állatokkal ismerkedtek meg a kicsik a Szabadság téri Óvodában

A beporzó állatok szerepével és jelentőségével ismerkedhettek meg az elmúlt napokban a gyerekek a környezettudatos nevelésben élen járó Szabadság téri Óvodában Hódmezővásárhelyen. Az intézmény szakmai vezetője, Bozókiné Szabó Ildikó kiemelten fontosnak látja, hogy már kis korban, a családokkal együttműködve érzékenyítsék az óvodásokat a természet-és klímavédelemre.

Énekelve, rajzolva és játszva tanulnak a hódmezővásárhelyi szabadság téri óvodában egy héten át a beporzó állatokról a gyerekek. A foglalkozássorozaton a klímanócska, környezettudatos szemléletre nevelő program résztvevői megismerkedhettek a különböző állatfajok szerepével és azzal, hogy mit tudnak tenni a védelmük érdekében.

,,Feldolgoztuk azokat a beporzó fajtákat, amik egyre nagyobb veszélyben vannak a földön. Különböző játékos tevékenységekkel megtanulták, hogy milyen fajták vannak, ők hogyan szállítják el a virágport illetve azt, hogy milyen sok környezetvédelmi tevékenységekkel tudjuk segíteni őket.,,

mondta BOZÓKINÉ SZABÓ ILDIKÓ klímareferens, szakmai vezető.

A 3 éves Gréti fel is sorolta, hogy milyen állatokkal foglalkoztak az elmúlt napokba.

,,Méhecskével, katicabogárral, denevérrel, méhecskével, csigával is.,,

Bozókiné Szabó Ildikó a Szabadság téri Óvoda szakmai vezetője fontosnak látja, hogy a gyerekek ne csak könyvekben és a tv-ben találkozzanak az állatokkal, így az intézményben nagy hangsúlyt fektetnek a személyes tapasztalatokon alapuló fejlesztésre.

,,Van méhecskebarát kiskertük biodiverz gyeppel. Olyan megfigyeléseket végzünk nagyítóbal és mikroszkóppal, ami abban segíti a gyermekeket, hogy tapasztalatok útján tanulják meg ezeket a dolgokat.,,

Igort, az intézmény egyik klímanócskáját arra inspirálták a tanultak, hogy otthon, családjával is készítsen méecskehotelt a rovaroknak.

,,A méhecske hotel azért jó, mert a méhecskéket védi és ennek az óvodának az a legfontosabb, hogy vigyázzunk a méhecskékre.,,

Az intézmény vezetője elmondta, hogy a Szabadság téri Óvodában, átfogó egész éves projektek zajlanak, így a gyerekek a következő hónapokban közelebbről is megismerkedhetnek majd a méhek, a lepkék és a hangyák szerepével az élővilágban, hogy ezáltal is környezettudatosabbá válhassanak.

beporzóHódmezővásárhelyKlímanócskákrovarokSzabadság téri óvoda