A 451-es főutat fejlesztik, a 45-ös úgy marad

A Székkutast Derekegyházával összekötő 4405. jelű út felújítása, valamint a Szentes és Kiskunfélegyháza közötti, 451. számú főút fejlesztésének előkészítése hamarosan megkezdődhet. A Vásárhelyről északi irányba tartó 45-ös főút úgy marad.

Több Csongrád-Csanád megyei útfejlesztésről döntött a kormány – ez derül ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkárának keddi bejelentéséből. Schanda Tamás azt írta Facebook oldalán, egyeztetett Farkas Sándorral, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkárával, Szentes országgyűlési képviselőjével, akivel átbeszélték a térség ügyeit.

Hozzátette, a közeljövőben megkezdődhet a 451. számú főút Kiskunfélegyháza és Szentes közötti szakasza fejlesztésének előkészítése, az M5-ös autópályán Csengelénél a csomópont megvalósításának előkészítése, valamint a 4405. jelű összekötő út problémás szakaszának felújítása is. Utóbbi a Székkutast Nagymágoccsal és Derekegyházával összekötő út.

Az ITM államtitkára arra is kitért közleményében, hogy a kormány döntése nyomán megkezdődhet a szentesi Kurca-híd és a kapcsolódó létesítmények megépítésének előkészítése. Kurca-hídból van egy pár Szentesen, feltehetőleg a kórházi, szűk keresztmetszetű, egy sávon járható átkelő kiváltására tervezett új hídról tett említést a politikus.

Ugyanakkor továbbra sincs szó a Hódmezővásárhelyről észak felé vezető 45. számú főút felújításáról.

45-ös főútFarkas SándorInnovációs és Technológiai MinisztériumM5Szentes