A 19 éves vásárhelyi pólós a magyar vízilabda krémjével edzhetett

A junior válogatott tagjaként a magyar vízilabda krémjével edzhetett együtt múlt héten a 19 éves, Hódmezővásárhelyen élő Bozó Péter, aki a Szentes játékosaként 11 élvonalbeli mérkőzésen 7 gólt lőtt az ősszel. A fiatalembert tapasztalatairól, terveiről kérdeztük.

– Milyen volt a junior válogatottal edzeni?

– Nagyon jó volt, mivel a junior válogatott és felnőtt válogatott csapat több közös edzést is tartott, ahol leginkább az edzőmeccseken volt a fő hangsúly. Ezeken a kétkapukon szerintem rengeteget lehet fejlődni, akár technikailag és fizikailag is, mivel mindenki a maximumot próbálja kihozni magából, hogy megmutassa, helye van a válogatott keretben. Nekem is egy ilyen meccsen sérült meg a bal mellizmom és hátizmom, centerben, birkózás közben, egy rossz mozdulatnak köszönhetően. Így sajnos a többi edzésen nem tudtam részt venni, mert az állapotom csak rosszabb lett. Így most itthon, Vásárhelyen pihenéssel és gyógytornával telik a regenerációm, ami egész jól halad, és január 4-től elkezdhetem az edzéseket a klubcsapatommal.     

– Hogyan értékeled a magad és a csapat őszi teljesítményét, természetesen a járvány tükrében?          

– A hajrá elég sűrűre sikerült, de ennek ellenére úgy érzem, hogy egy jó szezont sikerült zárnunk. Voltak kisebb-nagyobb hullámvölgyek, de összességeben a 2020-as esztendőt nagyjából úgy sikerült befejeznünk, ahogy elképzeltük. Koronavírus-fertőzés miatt ki kellett hagynom néhány hetet, ennek ellenére úgy érzem, hogy mind edzésmunkában, mind a mérkőzéseken hasznos tagjává váltam a csapatomnak, és mondhatni egész jó őszt sikerült zárnom.

– Mik a terveid 2021-re?

– Elsősorban, hogy január 4-től egészségesen elkezdhessem az edzéseket, és hogy kihagyások nélkül egy jó szezont tudjak zárni a csapatommal. Ezek mellett persze a világbajnokságra készülő junior válogatott keretébe is szeretnék bekerülni.

Magyar Válogatottvízilabda