A 17 éves Kovács Kristóf extázisban védett

Szenzációs kapusteljesítménnyel mutatkozott be a férfi vízilabda Magyar Kupában a Szentesi VK Vásárhelyen élő 17 éves hálóőre. A Bethlen Gábor Református Gimnázium diákja két büntetőt hárított, és nem mellesleg két győzelemhez segítette csapatát szombaton.

Ha egy üzlet beindul! Kovács Kristóf a véletleneknek köszönheti, hogy utánpótlás korú pólósként a Szentes első osztályú férfi vízilabda csapatának második számú kapusává lépett elő néhány hete, de amit a tegnapi premieren kezdőként művelt, az már nem írható a szerencse számlájára. A kupasorozat első, Szeged ellen vívott mérkőzésen parádésan teljesített: 53 százalékos hatékonysággal védett, ráadásul háromból két büntetőt is hárított. Csapata 15-9-es győzelmet aratott. 

– Hát az elején egy kicsit döcögősen ment, de aztán szerencsére beindultam, és védésről védésre magabiztosabb lettem. Az első ötös kivédése után extázisba kerültem, de gyorsan vissza kellett szállnom a földre, mert egyből jöttek a következő lövések A második megfogott ötméteres előtt nem tudtam elképzelni, hogy bemegy a labda a kapuba. A csapattársaim a második büntető után kiabálták a dicsérő szavakat, megveregették a vállam, és tovább hajtottak – nyilatkozta lapunknak a fiatal hálóőr.

Néhány órával később a Debrecen volt a Kurca-partiak ellenfele. Ezen a kiélezett összecsapáson sem lankadt Kovács Kristóf figyelme: 21 lövésből 12-t hárított, ami 57 százalékos védési hatékonyságot, illetve 10-9-es szentesi sikert eredményezett.

Ma az OSC Újbuda csapatával mérkőzik meg Szegeden a Szentesi VK.

vízilabda