A 15-18-éveseknek indítanak lelki segítő csoportot Vásárhelyen

A függőségek fogságában címmel indít négy alkalmat jelentő csoportfoglalkozást a vásárhelyi Egészségfejlesztési Iroda azoknak a 15 és 18 év közötti fiataloknak, akik szeretnének elmélyülni a függőségek lélektani hátterében.

A szervezők célja, hogy olyan átfogó ismeretekkel segítsék a fiatalokat melyek segítenek a függőségek felismerésében, hogy tenni tudjanak a megelőzése érdekében, és lehetőségük legyen a lelki egészséggel kapcsolatos témák közös megbeszélésére.

A részvétel 4 óra közösségi szolgálatként is elszámolható, ha valaki mind a négy foglalkozáson részt vett. A programot pszichológus vezeti, több éves tapasztalattal kiskorú és felnőtt szerhasználókkal folytatott munkában. A foglalkozásokat szeptember 26-án, október 3-án, október 10-én és 17-én tartják. Délután 4 és 6 óra között a vásárhelyi kórházban található Egészségfejlesztési Irodában.

Az egyes alkalmak témái: Mi a függőség? Ki a függő?; Mit okoz bennünk a függőség?; Hogyan birkózzunk meg a függőségekkel?; Hogyan küzdjünk meg a szorongó időszakainkkal?

A részvételhez a 18 év alatti jelentkezőktől szükséges egy szülői beleegyezési nyilatkozat. Bővebb információ kérhető a 62/532-368-as telefonszámon, vagy az efi-hodmezovasarhely@evp.hu elektronikus levelezési címen.

egészségfejlesztési irodafüggőségeklelki segítőVásárhely