Nem tudta teljesen lenullázni tartozásállományát a vásárhelyi kórház

A hódmezővásárhelyi székhelyű állami intézmények közül csak a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ nem tudta teljesen lenullázni tartozásállományát 2020 végén.

A Magyar Államkincstár közzé tette a tartozással rendelkező intézmények legfrissebb listáját, amelyen már a 2020 december végi mutatók szerepelnek. A dokumentum szerint a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ, illetve a városban székelő szakképzési centrum egyaránt tartozás nélkül zárta az elmúlt évet, pedig november végén az előbbinek 3, utóbbinak 4 millió forint adóssága volt.

A megye egészségügyi intézményei közül egyik sem tudta teljes egészében felszámolni pénzügyi kötelezettségeit. A Szegedi Tudományegyetemnek november utolsó napján még 2 milliárd 654 millió forint tartozásállománya volt, év végére ezt 245 millió forintra csökkentette. A szentesi kórház 2020 utolsó hónapjában 858 millióról 30 millió forintra szorította le adósságát, a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központnak pedig 10 millió forintos tartozással zárta az elmúlt esztendőt, a november végi adat még 843 millió forint volt.

Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-MakóHódmezővásárhelyi Szakképzési CentrumHódmezővásárhelyi Tankerületi KözpontMagyar ÁllamkincstárSzentesSZTEtartozás