9 új országos csúcs – taroltak hétvégi hazai versenyükön a Hód-Triatlon és Öttusa SE szenior úszói

Hétvégén rendezte meg a Hód-Triatlon és Öttusa SE a saját rendezésű III. Consolis ASA Rövidpályás Nemzetközi Szenior Úszóversenyét, amelyen 3 ország összesen 35 egyesülete közel 200 sportolóval vett részt. A Hód-Triatlonosok éltek a hazai pálya adta előnyökkel, hiszen 9 új országos csúccsal, 49 arany, 39 ezüst és 44 bronzéremmel a legeredményesebb csapatnak járó vándorkupát is megszerezték.

A Hód-Triatlon és Öttusa SE szenior úszó csoportját 44 fő képviselte, amely létszámba nem tartoznak bele azok az úszók, akik kizárólag a verseny lebonyolításában, szervezésében vettek részt, írta az egyesület a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A 9 új országos csúcs váltó versenyszámokban született, amelyek közül a legértékesebb a 4×50 méteres MIX vegyes váltó, hiszen a II. korcsoportban tovább tudták javítani a már eddig is remek saját időeredményüket a Hód szeniorok. Ezen az eseményen debütáltak a hazai rövidpályás versenyek történetében először a 4×200 méteres gyorsváltók, amelyek esetében 5 új országos alapcsúcs beállítás történt a Hód-Triatlon részéről.

A 4×100 méteres MIX vegyesváltók a tavalyi, szintén Hód-Triatlonos alapcsúcsokat adták át a múltnak, így bizonyítható, hogy a fejlődés mértéke megkérőjelezhetetlen a 3 új csúccsal. A verseny végén a remek hangulatú gyors-mell párbaj került megrendezésre, amelyen rendkívül izgalmas úszásokat láthattak a szurkolók. Az első futamot a Hód-Triatlon mellúszó specialistái nyerték Szabó Tamás és Gregus Brigitta összeállításban, megelőzve a szintén Hód-Triatlonos Okos Ákos-Galgóczi Krisztina párost, valamint a százhalombattai Grátz Benjámin-Soczó Kinga versenyzőket.

A második kategóriát a törökbálinti Stefan Nilsson – dr. Csikány Csilla nyerték, megelőzve a dr. Gulyás Péter – Asztalos Fanni és Jenei Sándor – dr. Frits Ramóna párosokat. A párbaj résztvevői különleges díjazásban részesültek, hiszen 3D érmet, valamint a helyi-és környékbeli vállalkozók által felajánlott ajándékcsomagokkal lettek gazdagabbak, amelyek tovább emelték az esemény színvonalát.

A verseny legeredményesebb férfi versenyzője címet Okos Ákos, míg a legeredményesebb női versenyzője elismerést Tóth Zsófia Zsanett kapták, akik mindketten a Hód-Triatlon és Öttusa
SE szenior úszói.

Hód-Triatlon és Öttusa SE csapata a következőképpen nézett ki:

Ambruzs Gábor, Bakony-Sallai Ágnes, Bere Kata, Béres Csaba, Czabaday-Tóth Dorottya, Deák Anikó, Dezső Sándor, Dr. Hamvasné Bagi Andrea, Dr. Topal Leila, Dura Tímea, Farkas Zsoltné Nagy Mariann, Fehér Zsolt, Fekete István Tamás, Galgóczi Krisztina, Gáll Kitti, Gregus Brigitta, Gregus Zoltán, Hack Zoltán, Hermann Irén, Kovács Béla, Köteles Dávid, László Mónika, Marijn van der Stroom, Martonosi Árpád András, Mátrai Zoltán, Monok Sára, Okos Ákos, Oláh Henriett, Oláhné Gregus Bernadett, Olasz Sándorné Kis Éva, Ozgyin Krisztina, Panyor Zsuzsanna, Papp Vilmos, Pogány László, Seres Medárd, Seres Szilvia, Szabó Edina, Szabó Renáta, Szabó Tamás, Szél Friderika, Tatár-Csík Anita, Tóth Tünde, Tóth Zsófia Zsanett, Varga Zsolt Márk, Vargáné Dezső Mária, Wéber Vanda.

Fotók: Hód-Triatlon és Öttusa SE

Hód-Triatlon és Öttusa SEsportSzeniorúszás