9-kor kezdődik az érettségi

A szokottnál egy órával később, 9-kor, magyar nyelv és irodalommal kezdődnek az idei érettségi írásbelik, a vizsgákra országszerte 84 284-en jelentkeznek.

A tanulóknak a vizsgáknak helyet adó intézmények folyosóin és közösségi helyiségekben kötelező, a vizsga közben pedig erősen ajánlott a maszkviselés.

A védekezést megszervezték, az ehhez szükséges maszkok, fertőtlenítőszerek kiszállítása megtörtént, az épületekben kitakarítottak, ellenőrizték a mosdók, közösségi területek felszereltségét. Tanulói maszkból több mint 422 ezret szállítottak ki, a felügyelőtanároknak és az emelt szintű javítótanároknak pedig 147 ezer maszk és ugyanennyi pár kesztyű áll rendelkezésre.

A tantermekben legalább másfél méteres távolság betartásával legfeljebb tíz vizsgázó tartózkodhat. A helyiségeket a vizsga ideje alatt szellőztetik, az iskolákba belépésre több bejáratot lehet használni,

a vizsgázóknak nem kötelező az ünnepi ruha.

Semmilyen szankció nem éri azokat, akik a vizsgák előtt gondolják meg magukat,nekik csak annyi dolguk van, hogy nem jelennek meg a vizsgán. Ha pedig az adott vizsga díját már megfizettél, akkor visszatérítik neki.

A magyart kedden a matematika, szerdán a történelem, csütörtökön az angol nyelv, pénteken a német nyelv követi.

A vizsgák mindkét szinten 9 órakor kezdődnek az első héten. A többi napon a délelőtti írásbeli vizsgák 8-kor, a délutániak 14 órakor indulnak.

érettségi