75 éves a vásárhelyi Eötvös iskola

Idén ünnepelik az iskola fennállásának 75. évfordulóját, ennek alkalmából az egész tanévet átívelő, nagyszabású rendezvénysorozatot szerveznek, melynek nyitóeseményét szombaton tartották.

Hornyák János igazgató idézte fel az elmúlt 75 év legfontosabb eseményeit. Nagyillés Mihály korábbi igazgató, Hegyi Endre fényképész és Kovács István tanár személyes élményeiket osztották meg az iskola diákjaival és tanáraival.

Kovács István, Nagyillés Mihály és Hegyi Endre

Az ünnepség az iskola névadója, báró Eötvös József emléktáblájának megkoszorúzásával, és az évforduló alkalmából a Bozsér Zsolt rajztanár által összeállított iskolatörténeti kiállítás megtekintésével folytatódott.

A megemlékezéshez szorosan kapcsolódott az immár 50. éve zajló, városi vetélkedő, az Ismerd meg Vásárhelyt! játék, amely a város kulturális és történeti szempontból jelentős emlékeit ismerteti meg nemcsak a Eötvös, hanem a város általános és középiskolás tanulóival.

Az 50. évforduló alkalmából mintegy 100 középiskolás és 20 általános iskolás csapat jelentkezett, és a napsütéses délelőttön egy nagyon jó hangulatú, hasznos információkban bővelkedő vetélkedő részesei voltak.

Az általános iskolai kategóriában az alábbi eredmény született:

I.Berecz Júlia, Bodzsár MinnaBethlen Gábor Református Gimnázium
II.Nagy Bernadett, Nagy NimródBethlen Gábor Református Gimnázium
III.Kiss Flóra, Makra MarcellVarga Tamás Általános Iskola

A középiskolások versenyében pedig ez az eredmény:

I.Makra Viktória, Forrai SzabolcsHSZC Eötvös József Technikum
II.Harangozó Zorka, Kis IzabellaBethlen Gábor Református Gimnázium
III.Lázár Noémi, Veres ViktóriaHSZC Eötvös József Technikum

Az ’Eötvös 75’ rendezvénysorozat további eseményei között tervezünk iskolatörténeti vetélkedőt, sport versenyeket, régi oktatóink, tanulóink visszaemlékezésének délutánját, Eötvös futást, mártélyi gyalogtúrát. A záró ünnepségen faültetést terveztünk, mely során időkapszulát helyeztünk el.

Az aktuális programokról az iskolai honlapról, Facebookról tájékozódhatnak az érdeklődők – írta szerkesztőségünknek küldött beszámolójában Pap Éva könyvtáros, oktató.

eötvödünnepvetélkedő