7 szociális, 4 piaci alapú lakásra pályázathatnak

Szeptember 24-éig pályázhatnak a meghirdetett önkormányzati bérlakásokra a hódmezővásárhelyiek. A 7 szociális alapon elnyerhető ingatlan mellett 4 piacit is kínálnak HVSZ Zrt-nél. Kettő ezek közül az Andrássy úton illetve a Dr. Rapcsák András utcán található, melyeket ma megtekinthettek a leendő bérlők.

Sikeres pályázat esetén akár havi 15.800 Ft-ért bérelhetőek szociális alapú bérlakások az önkormányzattól. Az ügyintézést a HVSZ Zrt-nél végzik, ahol szeptemberben újabb lakásokat kínálnak a lakosoknak. A keddi napon már érdeklődők is érkeztek a Bibó és a Janáky utcai épületekhez.

A mostani pályázatban 11 lakás lett meghirdetve, ebből 4 piaci, 3 összkomfortos, a többi komfortos. Ezen a héten a szociális alapúakat, a jövő héten a piaci alapúakat mutatják be, mondta a Vásárhelyi TV-nek Béres László csoportvezető.

Sok, szociális alapú lakás felújításra szorul, a munkálatok anyagköltségeit az önkormányzat állja, a kivitelezést azonban a leendő bérlőknek kell biztosítaniuk.

A lakások szeptember 21-ig tekinthetőek meg, pályázni szeptember 24-ig lehetséges. További információkat a HVSZ Zrt. honlapján kaphatnak.

Béres LászlóÖnkormányzatszociális bérlakás