632 millió forint támogatást nyert vízgazdálkodási fejlesztésre egy tavaly alapított vásárhelyi cég

Két magánszemély és a helyi Szőrhát Agro Kft. által birtokolt társaság 903 milliós beruházásra vállalkozhat az elnyert uniós forrásból.

Locsolni kell a földeken – a napokban közölt cikkünk is arra mutatott rá, hogy nagyon megsínyli a szántóföldi növénytermesztés az évről évre egyre inkább jelentkező csapadékmentes időszakokat. E tekintetben jelentős fegyvertény, hogy egy 2021 májusában alapított hódmezővásárhelyi társaságnak nemrégiben 632 milliós támogatást ítéltek meg a vidékfejlesztési programban kiírt pályázaton. A Barattyosi Öntözési Közösség Kft. két magánszemély, Sz.P. és H.I., illetve a helyi Szőrhát Agro Kft. tulajdonában van. A nyertes uniós pályázatokat listázó nyilvános kormányzati portál szerint a kedvezményezett cég 903 millió forint értékű vízgazdálkodási fejlesztést tervez a megítélt uniós forrás felhasználásával. A vállalkozásnak 2021-ben semmilyen árbevétele nem volt az Igazságügyi Minisztérium céginformációs adatbázisa alapján.

A Barattyosi Öntözési Közösség Kft. tulajdonosi köre részben megegyezik azzal a Dél-Alföldi Öntözési Közösség Kft.-t birtokló csoporttal, amely a múlt év végén 533 millió forint vidékfejlesztési támogatást kapott öntözés kiépítésére. Mindkét társaságban érdekeltsége van Sz.P.-nek és a Szőrhát Agro Kft.-nek.

aszálymezőgazdaságöntözésuniós támogatásvidékfejlesztés