6200 négyzetméteres épület lesz a honvéd középiskola Vásárhelyen – kiírták a tervpályázatot

A honvéd középiskola és kollégium mellé innovációs központ is épülne Hódmezővásárhelyen. Az Ady Endre utcai ingatlanon egy 6200 négyzetméter alapterületű épületet tervez létesíteni a Honvédelmi Minisztérium.

Nemrégiben írta ki a vásárhelyi Ady Endre utca 43-45. számú ingatlanra felépítendő honvéd középiskola és kollégiumra vonatkozó tervpályázatot a szaktárca. Az ajánlatokat december 28-ig lehet benyújtani – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből.

Amint arról már beszámoltunk, a Honvédelmi Minisztérium lapunk érdeklődésére korábban megírta,a honvéd középiskola és kollégium tervezett létszáma évfolyamonként 50 fő. A kollégium 270 főre van tervezve, mivel a szakképző osztályok esetében már 5 éves a képzés időtartama. A jelenlegi elképzelések szerint az oktatás 2024 szeptember 1-én indul Hódmezővásárhelyen.

A tárca novemberben közzétett felhívásában az szerepel, a beruházás célja, hogy a korábban bezárt honvédelmi iskolák és kollégiumok újra biztos hátteret és utánpótlásbázist adjanak a Magyar Honvédség számára. A tervezési feladatok kapcsán kiemelték, hogy új honvéd kollégium és iskola, valamint Innovációs Központ létrehozása is szerepel a projekt célkitűzései között. Bontásra, felújításra, építésre egyaránt szükség lesz a kiválasztott ingatlanon. Ami a méreteket illeti, arról azt írták,  hogy 6200 négyzetméter alapterületű épület és a hozzá tartozó közmű és úthálózat felújításának és létesítésének tervezése az elvárt feladat.

Honvédelmi Minisztériumingatlankatonai középiskolaközbeszerzéstervezés