600 család kapott élelmiszercsomagot Szegeden

A Mátrix Közhasznú Alapítványtól. Mélyszegénységben élő kisgyermekeseket, időseket, anyaotthonok lakóit, nevelőszülőknél élő gyermekeket támogattak finomságokkal bohócdoktoraik segítségével.

A Centerke Közösségi Térnél hosszú sorokban várták a rászorulók a segítséget, ahol mind a 600 csomag kiosztásra került. Mintegy egy tonna tartós élelmiszert, többnyire kekszeket, édességet, csokoládét tartalmaztak a csomagok, melynek értéke több, mint 3 millió forint volt.

Rácz Anett alapítványi elnök elmondta, hogy a Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tizenötezernél több nélkülöző családot, közösséget, egyént támogat. Nem csak szegedieket, az ország számos pontjára eljutnak a segítő adományok. Az év minden napján szükség van az összefogásra, mondta, mert mindannyian úgy hiszik, együtt csodákra vagyunk képesek.

Adományozáshoz, jótékonysági programokban való részvételhez, bohócdoktor feladatokra, meseolvasásra, egyéb segítő dolgok sikeréhez a Mátrix Közhasznú Alapítvány örömmel fogadja önkéntesek, támogatók jelentkezését, hogy még többen és még többet tehessenek azokért, akik önállóan nem képesek terheiket cipelni, írják közleményükben.

Borítókép: Mátrix Közhasznú Alapítvány

élelmiszer osztáshúsvétMátrix Közhasznú AlapítványRácz Anett