60 milliót tol a Szerencsejáték Zrt. Orbán polgári köre alapítványába

Ön a lottónyereményben hisz, ők pedig a szponzorszerződésekben utaznak.

Nyilvánosságra hozta a Szerencsejáték Zrt. leányvállalata mely szervezetekkel kötött szponzorszerződést. A legnagyobb összeget, 630 milliót a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány kap. Hogy pontosan mire, az nem derült ki, hiszen nem tették közzé a hivatalos listán.

A támogatottak és a támogatások

Az alapítvány egyébként erősen kötődik a turisztikai ágazat kormányzati szervéhez, a Magyar Turisztikai Ügynökséghez (MTÜ), az alapítvány kuratóriumi elnöke Princzinger Péter, aki 2017-ig az MTÜ vezérigazgató-helyettese volt. Az alapítvány kuratóriumi tagja, Könnyid László szintén volt az MTÜ vezérigazgató-helyettese – írja a HVG.

A lap azt is megemlíti, hogy kuratóriumi tag az alapítványnál Somlyai Zoltán, aki a kormányfő vejének, Tiborcz Istvánnak a szállodamenedzsere. Somlyai a vezérigazgatója ugyanis a BDPST Hotel Management Zrt.-nek, amely a BDPST Group szállodáit üzemeltető cég.

A második legmagasabb összeg, 60 millió forint a Szövetség a Nemzetért Alapítványnak jutott. Ez az első polgári körből, az Orbán Viktort a soraiban tudó Szövetség a Nemzetért Polgári Körből kinőtt civil szervezet. Korábban ez a szervezet a légi irányítástól is kapott 320 millió forintot.

Orbán Viktorszerencsejátéktámogatás