6 kiváló előadást lehet megtekinteni a következő évadban a Bessenyei-bérlet segítségével

Az ország vezető színházai és színészei érkeznek a 2022/23-as évadban is Hódmezővásárhelyre, meghirdette új Bessenyei-bérletét a Művelődési Központ. A korábbi évek jó szokását megtartva most is a vásárhelyiek dönthették el, milyen darabokat szeretnének megnézni. A szavazás eredménye szerint elsősorban vígjátékokra ülhet be a közönség, de operett és dráma is hozzájárul majd a műfaji sokszínűséghez. A hat előadásra szóló bérlet értékesítése szeptember közepén kezdődik.

Csak néhány név az új évadban Vásárhelyre érkezők és fellépők közül: Pikali Gerda, Gálvölgyi János, Molnár Piroska, Pásztor Erzsi, Szarvas József. A tervek szerint ez az évad viszont már a maga teljességében, ősztől tavaszig lesz megvalósítva. Ezt Miklós Péter főigazgató nyilatkozta a Vásárhelyi TV-nek. 

Elmondta azt is, a vásárhelyi lakosok igényét kikérték, így került operett mellett a Kárpát-medencei sorskérdéseket taglaló Sütő András mű, az Advent a Hargitán is a repertoárra. A legnépszerűbbek viszont a vígjátékok lettek.

Október 14-én a Sissi, a magyar királyné című operettel kezdenek. Amióta van Bessenyei-bérlet, azóta ez az első ilyen történelmi tárgyú darab, így nagyon izgatottan várják a fogadtatást, árulta el Kiss Tímea, koordinátor. Novemberben a Fergeteges látogatás című komédia kerül színpadra, decemberben pedig az Advent a Hargitánt is bemutathatják, amit már 2020-ban is terveztek, ám akkor az a covid járvány miatt meghiúsult az előadás. 

Februárban jön a Jaj, nagyi!, márciusban a Mezítláb a parkban, míg áprilisban a Legyen a feleségem! 

A bérletek árusítása szeptember 15-én kezdődik, a hűséges színházrajongók természetesen elsőbbséget élveznek.

Bessenyei-bérletBFMKKiss TímeaMiklós Péter