56-an vannak karanténban Vásárhelyen

56 vásárhelyi lakos van karanténban, a hatóság múlt héten 266 ellenőrzést hajtott végre, szabálytalanságot nem találtak. A védelmi intézkedések ellen vétettek jópáran, egy esetben figyelmeztetést, 12 helyszíni bírságot róttak ki és 2 esetben szabálysértési eljárást indítottak – derült ki a városi operatív stáb mai ülésén.

A polgármesteri hivatal egy hete visszaállt az időpontfoglalás nélküli ügyfélfogadásra. Továbbra is hívható a 0662/530-159-es telefonszám, ahol segítenek az oltásra való regisztrációban és az oltásra való időpontfoglalásban. Eddig 356 lakost sikerült oltáshoz juttatniuk.

A intézményeikben minden jel arra mutat, hogy lassan vége a járvány harmadik hullámának. Berényi Károly gyermekorvos, alpolgármester is erről számolt be, de felhívta a figyelmet, hogy a harmadik hullám vége nem jelenti a járvány végét, továbbra is óvatosnak kell lennünk, és aki teheti, regisztráljon oltásra. A hivatalban 58%-os, intézményeikben 65-85%-os az átoltottság.

Az intézmények mindannyian várják a május 23-a utáni időszakra vonatkozó kormányhatározatokat, a jelenlegi védekezési szabályok többsége eddig az időpontig érvényes.

A vásárhelyi Operatív Stáb 2 hetente ül össze ezentúl, hacsak valamilyen sürgős döntéshelyzet elő nem áll.

Dr. Berényi KárolyHódmezővásárhelyKoronavírus-világjárvány (COVID-19)operatív stáb