55 milliót nyertek vásárhelyi civilek főképp programokra

Nyolc hódmezővásárhelyi civil szervezet és az önkormányzat összesen közel 55 milliós támogatásban részesült a helyi CLLD program keretében. Az elnyert forrásokat elsősorban közösségi programokra fordíthatják, de a Mátyás utcai olvasókör felújítására is lesz lehetőség.

A közösségépítési célokat szolgáló támogatások pozitív elbírálásáról szóló döntések a napokban születtek meg az elnyert uniós pénzeket listázó kormányzati portál szerint. Az önkormányzatot, helyi civil szervezetek, intézményeket és vállalkozásokat tömörítő Vásárhelyi Helyi Közösség Helyi Akciócsoport hét felhívás tett közzé tavaly a CLLD programban.

Augusztus utolsó napján tették közzé, hogy a vásárhelyi önkormányzat 8 millió forintot fordíthat a sportélet népszerűsítésére. Így lesz közös edzés Erdei Zsolt világbajnok ökölvívóval, kerékpártúra, kispályás labdarúgó és amatőr vízilabda bajnokság, vasember-, tenisz-, lábtenisz- és futóverseny, továbbá sportágválasztó. Ezen felül 3,6 milliót fordíthat a város családi közösségeket megcélzó kurzusokra és foglalkozásokra.

  • Az Alföldi Szabadidő Egyesületnek 7,5 milliót nyert előadások, konferenciák és sportprogramok rendezésére.
  • A Hód-Mentor SE 3,7 milliót költhet el képzéseire.
  • A László István Honvéd Horgász Egyesület 4,8 milliót kapott horgásztáborokra.
  • A Máté Taekwondo HSE a Korea Nap megrendezésére 6,7 milliós támogatásban részesült.
  • A Műház Egyesület 2,6 millióból a kortárs képzőművészetet népszerűsítheti.
  • A Szeremlei Társaság 2 millió nyert emlékév megrendezésére.
  • A Vásárhelyi Néptáncért Alapítvány összesen 12,5 millióból két projektet valósíthat meg: egy jubileumi programsorozatot és a helyi civil szervezetek működtetői számára egy, több foglalkozásból álló képzést.

A Mátyás utcai olvasókör infrastrukturális fejlesztésére 3,5 milliót fordíthatnak az érintettek.

 

civil szervezetCLLDuniós támogatás