52 négyzetméter nádast vesz a város, Vásárhelyen

Stratégiai jelentőségű helyen. Erről a legutóbbi közgyűlésen döntöttek.

Nyílt ülésen szavazta meg a vásárhelyi képviselő-testület, hogy a város potom 100 ezer forintért megvásárol egy 52 négyzetméter területű nádast.

Mielőtt egyes olvasóink a kardjukba dőlnének a hír hallatán: az érintett terület stratégiai helyen, a laktanyai körforgalom Újváros felé eső, jelenleg is „vak” karja közelében fekszik.

Balra épülne az út. Most még csak a kalandvágyó autósok döngetnek végig a területen

A terület megvásárlása amiatt vált szükségessé, hogy a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal idén május 9-én kelt határozatával engedélyezte, hogy megépüljön az az út, mely a vasúti töltés mellett, a laktanyai körforgalomtól indulna és a Tóth Malom utcán át haladva érné el  az újvárosi (az engedély szerint) Síp utcát. A térkép áttanulmányozása és a helyismeret alapján a valóságban ez inkább a Fáncsy utca lehet, ahonnét a Tóth Malom utca felől valóban ki lehet hajtani, hiszen szemközt van vele.

A vasúti töltés mellett futna

A vásárhelyi önkormányzat egyébként a laktanya előtti út (és körforgalom) megépítése óta szeretné elvinni a forgalmat innen Újvárosra a vasúti töltés mellett, hogy csillapítsa a jelenleg a Hódtói városrészt érintő átmenő forgalmat, s hogy ne kelljen az autósoknak önkéntelenül is paneltúrán részt venniük, ha nem oda tartanak.

Nincs olyan akadály, amit meg nem lehetne kerülni…

A tervekkel egyébként, pénz híján, eddig sohasem jutottak.

Egyébként a laktanyai körforgalom említett, betonelemekkel eltorlaszolt karja sem tántorítja el az útjukat lerövidíteni szándékozó – kellő helyismerettel felszerelkezett – járművezetőket, hogy itt vágjanak át. Ezt a jól kijárt, de esős, saras időben használhatatlan nyomvonal is jelzi. Ráadásul a körforgalomnál akad is annyi hely, hogy személyautóval ki is lehessen onnét jutni.

A városi önkormányzat a vételárat egyébként nem hasra ütéssel állapította meg, ahogy a közgyűlés elé került előterjesztésben olvasható: azt szakvélemény állapította meg, ezt bárki el is olvashatja a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájában.

adásvételfáncsy utcakörforgalomnádasspít utcatöltés