457 ezres fizetéssel keresnek Vásárhelyre érettségizett áruházvezető-helyettest

Ennél többet is kereshet a megfelelő jelölt, mert jelentős béremelésre készülnek a hazai gazdaság szereplői.

Az infláció növekedésével összhangban soha nem látott mértékű, 11 százalékos béremelésre készülnek a kkv-k – derül ki a K&H kkv bizalmi index 2022 második negyedéves eredményeiből. Emellett egyre több cég tervez béren kívüli juttatást is adni munkavállalóinak, elsősorban közlekedési költségtérítést, 13. havi fizetést és étkezési hozzájárulást. A foglalkoztatottság stabil a szektorban, de az iparban egyre égetőbb a munkaerőhiány.

Az ágazatok között csak kis eltérések láthatók: míg a mezőgazdaságban és iparban dolgozók átlag feletti, 12,1 és 11,3 százalékos bérnövekedésre számíthatnak, addig a szolgáltató szektorban 10,7, a kereskedelemben pedig várhatóan 9,2 százalékkal emelkedhetnek a fizetések – számolt be a napi.hu

A lap arról szintén ír, hogy a vállalkozások a munkaerő-állomány bővítésén is gondolkodnak, ami mindenképpen kihívás lesz, hiszen a KSH adatai szerint az első negyedévben az üres álláshelyek száma már megközelítette a 2018-as csúcsot: 87 ezer betöltetlen pozíció volt, aminek több mint harmada az ipari, építőipari cégeknél jelentkezett.

Hódmezővásárhelyen is számos ágazatban keresnek munkavállalókat. A kereskedelem területén eladókat keres a Müller, a H&M, a Bárdi Autó, az Euronics pedig áruházvezető-helyettest. Utóbbi pozícióra már érettségizettek is jelentkezhetnek, az álláshirdetés szerint a tavalyi átlagbér e munkakörben náluk bruttó 457 ezer forint volt, és 6 hónap foglalkoztatás után már hűség bónusz is jár a dolgozónak. Diákmunkásokat toboroz a vásárhelyi KFC, a hol a bruttó alap órabér 1200- 1755 forint, 18 óra után 30, ünnepnapokon 100 százalékos műszakpótlék jár. Szerelőt, ügyviteli munkatársat, terméktervező mérnököt, betanított fizikai munkást, vevőszolgálati dolgozót, festőt, recepcióst, telefonkezelőt, sofőrt és portást is keresnek jelenleg a városban.

álláskeresőkbéremelésEuronicskereskedelemkis és középvállalkozás