40 milliót kér az államtól a vásárhelyi ebrendészeti telep bővítésére egy LMP-s honatya

Csárdi Antal módosító indítványt nyújtott be az Országgyűlés szakbizottságának, miszerint az államnak 40 millió forintot kellene biztosítania a jövő évi központi költségvetésből a hódmezővásárhelyi ebrendészeti telep bővítésére.

Az Országgyűlésben ezekben a napokban zajlik Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló törvényjavaslat vitája. A jogszabálytervezet kapcsán módosító javaslatot nyújtott be tegnap a parlament költségvetési bizottságának Csárdi Antal. Az LMP-s honatya az indítványozta, jövőre az állam biztosítson 40 millió forint külön forrást a vásárhelyi ebrendészeti telep bővítésére.

Csárdi Antal Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd

„A hódmezővásárhelyi ebrendészeti telep bővítése egyszerre szolgálja az ide kerülő négylábúak megfelelő körülmények között tartását, a túlzsúfoltság miatti altatás veszélyének elhárulását, valamint a telepről az állatvédők szemében kialakult és általuk terjesztett negatív kép felszámolását, továbbá a helyi önkormányzat az állatok élete és egészsége melletti kiállásának bizonyítását. A kormányzati elvonások és a koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesés együttes hatása drasztikus mértékben szűkítette az önkormányzatok forrásait. Ezért a szükséges fejlesztések fedezetét a központi költségvetésnek kell biztosítania” – írta indoklásában az országgyűlési képviselő.

Az ebrendészeti telep gazdakeresőinek önkéntes, nem hivatalos közösségi oldala alapján 2021-ben 40 kutya került ki onnan a befogás után, közülük 14-nek sikerült megtalálni az eredeti gazdáját.

Csárdi Antalebrendészeti telepLMPOrszággyűlés