4 millió beoltottnál a sporteseményeket is újra lehet látogatni

A Magyar Labdarúgó Szövetség jelezte, hogy fogadna nézőket, de a MOL-Pick Szeged kézilabda csapata is nagyon várja a szurkolókat vissza. Na persze nem csak ők. A részletszabályok persze még nem ismertek.

A Nemzeti Sport információi szerint amint meglesz a 4 millió beoltott, és erre lehetőség lesz, akkor elkezdik újra a jegyértékesítési rendszert elővenni, és jöhetnének nézők. A május 3-i Magyar Kupa döntőre már biztosan.

Nem csak a labdarúgásban vannak persze ilyen tervek, hanem teremsportoknál is. A MOL-Pick Szeged is nagyon várja, hogy ismét nézők előtt játszhassanak. Mint ahogy, szintén kézilabda, azt sem tudni, hogy lehetnek-e nézők a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjében május 29-30-án. Most arra mernénk fogadni, hogy lehetnek majd.

Persze az engedéllyel együtt azért kötelezettségek is járnak, illetve a még csak jövőbeli engedély több kérdést is felvet:

  • Azt mindenütt leírják, hogy csak védettségi igazolvánnyal lehet sporteseményre menni. Kivéve a 18 éven aluliaknak (a foci Eb kapcsán bizonyosan), akik életkori jellegüknél fogva nem kaphatnak oltást
  • Mindemellett a jövőben kiadandó kormánydöntés még további fontos részletszabályokat is tartalmazhat
  • Kérdés pedig az, hogy a megnövekedett ellenőrzési kötelezettség vajon mennyi plusz adminisztrációs terhet és ezáltal időt ró majd a szervezőkre

A válaszokat erre biztos, hogy csak a jövő héten kapjuk meg, a 4 milliós beoltottságnál.

kézilabdalabdarúgásMOL-Pick Szegednézőksportsporteseményvédettségi igazolás