4 millió beoltott után sem lehetnek lakodalmak

Még 4 millió beoltott után is marad a rendezvények tilalma, az esküvők résztvevőinek korlátja és a családi rendezvények létszámkorlátja – válaszolta az ATV Híradójának megkeresésére a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Ezek feloldására csak az újraindítás egy következő fokozatában kerülhet sor.

A mostani szabályozás szerint a családi és magán rendezvényeken legfeljebb 10 fő vehet részt, esküvőkön pedig – a házasulókon kívül – az egyházi, illetve polgári szertartáshoz szükséges személyek, a tanúk, a házasulók szülei, nagyszülei, testvérei valamint gyermekei lehetnek ott. A temetések létszámkorlátja legfeljebb 50 fő.

Kiderült az is, a határátlépés, az utazásokra vonatkozó szabályok módosításán egyelőre nem gondolkodnak. Szijjártó Péter külügyminiszter biztos benne, hogy ezen a héten meglesz a 4 millió beoltott, ezért jöhet a nyitás egy újabb szakasza, ebben azonban még nem lesz benne a határzár feloldása. Ez nem csak Magyarországon, hanem a többi ország oltási kampányain is múlni fog – tette hozzá.

családcsaládi rendezvényekházasságKoronavírus-világjárvány (COVID-19)rendezvény