37 másodperc alatt nyert a vásárhelyi bokszoló

37 másodperc, kevesebb, mint egy fél menet kellett, hogy Pap Sándor, a Hódmezővásárhelyi Box Klub sportolója harcképtelenné tegye helyi ellenfelét, ezzel megnyerje a 90 kg-os kategóriát a szombaton megrendezett helvéciai VI. Gönczi Ròbert Emlékversenyen – tájékoztatta szerkesztőségünket Szalkai Edina edző. A bajnokságon összesen 84-en indultak, 14 egyesület színeiben. A Kecskemét melletti nagyközség sportpályáján felállított ringben 20 hivatalos mérkőzést tartottak.

A tréner lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írja: ilyen eredményre számított, a 13 éves ökölvívónak ugyanis hatalmas az ütőereje. Hozzátette, hogy a házigazda Helvécia színeiben versenyző ellenfelével már decemberben találkoztak, akkor is megnyerte a meccset, de akkor három menetet végigjátszottak.

Azt is kifejtette, hogy a mostani kiemelkedően gyors eredményt fontos visszacsatolásnak tartja, mert egyértelműen látszik tanítványa fejlődése. A vásárhelyi klubból második helyezést ért el Ferenczi László serdülő 80 kg-ban, Hegyi Dominiknak nem jutott ellenfél.

Sikeresen tette le a technikai minimumvizsgát a klubból Csuka Eszter, Csuka Kamilla, Pap Dávid, Ferenczi László. Ők ezután mérettettnek majd meg, hisz nincs megállás: 29-én Gyomaendrődön szállnak ringbe és már a serdülő Magyar Bajnokságra is készülnek.

bokszHódmezővásárhelyi Box KlubökölvívássporteredményVI. Gönczi Ròbert Emlékverseny