35 millióért egyszeri látványosság lett a tiszai ködszínház Mindszenten

Mindössze egyszer szórakoztatta nyáron a tiszai strand közönségét a szerkezet, ami nagyon sok energiát fogyaszt.

35 millióba került, ráadásul 800 ezer forintos bírsággal és a 8,7 milliós támogatáscsökkentéssel büntették az önkormányzatot a késedelmes megvalósítás miatt, mégis csak egyszeri látványosság lett az elmúlt nyáron a tiszai ködszínház Mindszenten. Ahol most 3,5 milliót szeretne azzal spórolni a település, hogy az idős otthon lakóit Hódmezővásárhelyre költözteti.

Hogy miért nem terpeszkedett rendszeresen a Tisza fölé a multimédiás szökőkút, arra a képviselő-testület augusztus végi ülésének jegyzőkönyvében találtunk magyarázatot. A tanácskozáson elhangzott, keresik a megoldást, hogy minél takarékosabban, de mégis minél inkább kihasználva működtessék. „A gond az, hogy nagy energiafelvétellel jár a működtetés, ebben az energiaválságos időszakban lehet, hogy jobb lenne kicsit háttérbe szorítani, kevesebbet használni.” – olvasható a dokumentumban. A kevesebbet használni pedig azt jelenti, hogy egyáltalán nem, hiszen idén mindössze egyszer, a júniusi próba után augusztus 20-án kapcsolták be a berendezést.

Az ülésen Zsótér Károly polgármester a vetítések gyakoriságával kapcsolatban úgy fogalmazott, a mai gazdasági helyzetben a költségtakarékosságot kell előtérbe helyezni, nem biztos, hogy rendszeres alkalmakra lehetőség lesz.

A jegyzőkönyvből az is kiderül, a ködszínház kép- és hangminőségével kapcsolatban is voltak kritikai észrevételek. A tanácskozáson arra tett utalást Végh Ibolya jegyző, ősszel állíttatnak, finomíttatnak rajta azzal, aki telepítette (Kraft HD Kft.). Ugyanis szeretnének szervezni egy záró bulit a strandon. Erre mindeddig nem került sor.

MindszentTisza