32-en tették rendbe a Téglagyári tanösvényt

Gyöngyösi Ferenc önkormányzati képviselő és Sirkó Zoltán közreműködésével megszépült szombaton a Téglagyári tanösvénynél lévő ,,központi” tó környéke.

32 résztvevő, 5 fűnyíró, 8 damilos fűkasza, 1 kemper kasza – ezek segítségével sikeres zöldterületrendezés zajlott tegnap. Gyöngyösi Ferenc tájékoztatása szerint a tó körül, az ösvény mentén 1,5 méter szélesen lenyírták a füvet; rendbe tették a kilátók környékét, a szabadtéri oktatóteret, a kemencék környékét, a szabadtéri tornapályát; megnyesték a fákat, melyek egy részét gallyaprítóval lemulcsolták és elterítették.

A következő alkalommal folytatják a gallyaprítást, lefestik a kilátókat és az ép asztalokat,padokat. Az elkorrodált szabadtéri bútorokat felújítják, melyet helyi vállalkozók felajánlásaiból finanszíroznak.

,,Hatalmas potenciál van a civil energiában, ami a hétvégén meg is mutatkozott ebben a műveletben is. 32 ember arra szánta az idejét, hogy egy közösségi teret megszépítsen. Hálásan köszönöm mindazoknak, akik valamilyen formában hozzájárultak a tanösvény rendbetételéhez”

– fogalmazott a képviselő.

Fotók: Vásárhelyi Médiacentrum

Gyöngyösi FerencönkéntességTéglagyári tanösvényvárosszépítés