30-40 ember miatt bezárt a NAV ügyfélszolgálata Szegeden.?

Flashmobot hirdettek szerdán, először 16, majd 15 órára Szegeden a NAV épületéhez. A megmozdulás célja az lett volna, hogy az ügyfélszolgálaton egyszerre sokan jelenjenek meg, és érdeklődjenek a kata, mint lehetőség megszűnése utáni alternatívákról. A nagy tömeg elmaradt, a NAV ügyfélszolgálata viszont hirtelen technikai okokból bezárt.

Nem lehetett eredményes a mára szervezett flashmob a NAV szegedi épületénél. A szervezők célja az lett volna, hogy érdeklődjenek a lehetőségekről, mert jelenleg is vita zajlik az elfogadott új kata-törvény értelmezéséről, ami sérti a jogbiztonság követelményét, akárcsak a szűk határidő.

Szerda délután először 16 órára tervezték a flashmobot, szerdán ugyanis 18 óráig van ügyfélfogadás a NAV-nál. Azonban meg nem erősített információk szerint 16 órára hozták előre az ügyfélfogadás végét. Szekeres Dániel szervező elmondta, ezek után döntöttek a 15 órás kezdés mellett, ám amikor odaértek, kiderült, hogy az ügyfélfogadás azon a napon közelebbről meg nem nevezett technikai okok miatt 12 óráig tartott.

A flashmob ideje alatt folyamatosan jöttek az ettől függetlenül ügyet intézni szándékozó állampolgárok. Ezek nagy többsége egyetértett a tiltakozók céljaival, és kellemetlenségért a NAV-ot hibáztatták.

Az eseményen egyébként körülbelül 30-40 ember jelent meg a flashmob céljából, enyhe rendőri felügyelet mellett. Szekeres Dániel a Hódpressnek elmondta, az egyik civil ruhás nyomozó közölte vele a flashmob után, hogy szabálysértési bírságot fog kapni, mint szervező, mert a gyülekezési jog szerint az eseményt be kellett volna 48 órával előre jelenteni. Dániel vitatja ezt, ugyanis ahogy ő mondta nekünk, nem közterületet akart foglalni, hanem ügyet intézni a NAV épületében.

A tiltakozásokat viszont szeretnék folytatni a héten és a jövő héten is, a törvényes keretek között.

flashmobkataSzekeres Dániel