3 olvasókör újul meg a városban

Tegnap a városházán aláírták az újvárosi olvasókör felújításáról szóló szerződést. A város legrégebb óta működő olvasókörében egy szegedi vállalkozás szakemberei kezdhetik el a jövő héten a munkálatokat. A nagy múltú épületben kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik az elektromos hálózatot és akadálymentessé teszik az intézményt.

Kivitelezési szakaszába lép az Új közösségi ház építése és olvasókörök felújítása nevet viselő projekt Hódmezővásárhelyen. A 100 %-ban állami finanszírozású, TOP-os forrásból megvalósuló fejlesztés első kivitelezési szerződését a város alpolgármestere és a pályázat nyertesének képviselője ma írták alá a városházán. Az újvárosi, csúcsi és tarjáni olvasókörök felújítását a szegedi SZIKI-ÉP Kft nyerte el. Most az újvárosi olvasókörről szóló szerződést kötötték meg.

A szerződés szerint 6 hónapon belül kell teljesíteni a kivitelezőnek, akik azon lesznek, hogy minél előbb vissza tudják adni az olvasóköröket az illetékesek számára. Szeretnének előteljesíteni, amennyire a kapacitásunk engedi. Két csapattal fognak fölvonulni, maximális erővel azon lesznek., hogy minél előbb befejezzék a kiviteli munkát, nyilatkozta a Vásárhelyi TV-nek Ábrahám-Türes Róbert Viktor, a Sziki-Ép Kft. ügyvezetője.

A munkaterületet március 16-án veszi át a kivitelező. Ez a legrégebbi múltra visszatekintő olvasóköre Hódmezővásárhelynek, az Újvárosi Olvasó Népkör alapítása 1870-re tehető. Jelenleg is több mint 100 fős tagsággal működő olvasókör a városrész közösségi életének szervezésében jelentős szerepet tölt be. Az épületben kicserélik majd az udvar felőli nyílászárókat, korszerűsítik az elektromos hálózatot, biztosítják az akadálymentes használatot.

Az összességében 136 milliós projektben az újvárosin kívül a csúcsi és a tarjáni olvasókörök felújítását végzik majd el, mivel utóbbi kettő szavazókör is, itt a kivitelezés az áprilisi választás után indul. Ugyancsak ehhez a programhoz tartozik az Új-Kishomokon tervezett, több mint 200 négyzetméteres új közösségi ház építése is. Az arról szóló kivitelezési szerződést is hamarosan aláírják majd.

Csúcsi olvasókörfejlesztésVisszhang utcai olvasókör