2,6 millió forint értékben kapnak játékokat az óvodások

Egy 2,6 millió forintos beszerzéssel a városhoz tartozó mind a 12 óvoda 36 csoportja kap beltéri játékokat – jelentette be a Magvető utcai óvodában Márki-Zay Péter polgármester és Borsiné Csontos Ilona, az Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda vezetője.

Az óvodák dolgozói választották ki a játékokat, életkornak megfelelően, ezeket pedig kiosztják az intézményeknek. – Az elkövetkezendő napokban szállítjuk át az óvodákba, hogy a mikulás hozhassa ezeket a fejlesztő és egyéb eszközöket. Van köztük szerepjáték, játék barkácsolás elsajátításához, bábozáshoz, építő- és konstrukciós játékok. Minden fajta készséget tudunk fejleszteni – mondta el az óvodavezető.

Összesen 820 kisgyermeknek okozhatnak örömöt ezek a jövő héten, az óvodapedagógusok kis műsorral is színesítik majd az átadókat.

A polgármester azt emelte ki, Hódmezővásárhely attól annyira családbarát, hogy nem csak egy külső játszóházat alakítanak ki, csúszdaparkot, játszótereket, hanem az óvodában fejlesztőprogram is van a Szegedi Tudományegyetemmel évek óta. Ezen kívül minden évben sikerül fejleszteni az épületeket, játékokat beszerezni és kiváló pedagógusok dolgoznak itt.

Ez sorozatban a harmadik év, hogy így be tudják szerezni az új játékokat, igyekeznek tartósakat választani. Idén az önkormányzat 12 millió forintot költött el az óvodák kültéri játékaira is.

Borsiné Csontos IlonaHódmezővásárhelyHódmezővásárhelyi Egyesített ÓvodákMagvető utcaMárki-Zay Péter