25 millióval támogatták a civileket Vásárhelyen

A város idén is 30 millió forinttal támogatja a helyi szervezeteket. Az éves keret háromnegyedét, több mint 25 millió forintot osztottak szét most 27 sikeres pályázó között. A civil- és sportegyesületek támogatási szerződéseit a városháza dísztermében írták alá.

30 millió forinttal támogatja a civil- és sportegyesületeket 2023-ban a vásárhelyi önkormányzat. Az összeg elosztásáról idén is a közgyűlés határozott. A sikeres pályázók a városháza dísztermében írták alá a támogatási szerződésüket, többek között a Crystal Dance Club is.

,,Második alkalommal pályázott a Crystal Dance sportegyesület. Az idei évben terembérletre, illetve nyári tábort szeretnénk kezdő csoportnak tartani. Olyan lányoknak, akik szeretnének megismerkedni a mazsorettel és a pomponozással és ide szeretnénk új eszközöket vásárolni. Illetve olyan fejlesztő eszközöket, ami kell a gyerekeknek, a már meglévő egyesületi tagjainknak is, hogy az állóképességet és a koordinációs képességet fejleszteni tudjuk”

– fogalmazott a Vásárhelyi Televíziónak Galambos Kornélné, a Crystal Dance Club elnöke.

A 30 millió forintot két körben osztja szét az önkormányzat, mivel lesz egy pót pályázati kör is, ahol azok nyújthatják be igényeiket, akik most lemaradtak róla.

,,Egy 30 milliós keretnek most több mint a háromnegyedét, igazából több mint 25 millió forintot osztottunk szét. Az egyesületek nagy része, vagy annak képviselője el tudott jönni, van 4-5 egyesület, akik majd később fognak bejönni az aláírásokat pótolni. Továbbra is nagyon fontosnak tartjuk, hogy Hódmezővásárhelyen az elmúlt években azt a gyakorlatot vezettük be, hogy a civil és sportegyesületek támogatására, átlátható módon nyílt közgyűlésen a közgyűlés dönt.”

– mondta el a VTV-nek Márki-Zay Péter polgármester.

A Liliom Napközi Otthon a hátrányos helyzetű ellátottjaival a nyíregyházi állatparkba utazik majd a támogatásból, amit már három alkalommal sikeresen pályáztak meg.

,,Sajnos a mi családjaink igen hátrányos helyzetűek és mi próbálnánk ezzel az életüket segíteni, hogy elviszik őket ilyen helyre és hogy ilyen élményekkel gazdagodjanak”

– fogalmazott a televíziónak Tóthné Csikós Nikoletta, a Liliom Napközi Otthon megbízott vezetője.

A Németh László Gimnáziumhoz kötődő Nemzeti Tudósképző Akadémia is sikeresen igényelt támogatást. A pályázati pénzt ők a diákok oktatásának fejlesztésére fordítják majd.

,,Először pályázunk erre. Ugye az alapítványnak a gyökerei azok Szegedre és rögtön, a kezdettől fogva, ami 2013-ban Hódmezővásárhelyen született. Itt ugye a Németh László Gimnázium egy országos központja az alapítványnak, illetve ennek most már a Nemzeti Tudósképző Akadémiának.”

– közölte Dr. Varró András, a Nemzeti Tudósképző Akadémia elnöke.

Az önkormányzat az idei első pályázati körben 27 civil és sportszervezet támogatott.

civil szervezetCrystal Dance ClubGalambos KornélnéHódmezővásárhelyMárki-Zay PéterNémeth László Gimnázium és Általános Iskolasportegyesületektámogatás