2,5 milliárd forintért kap állandó határátkelőhelyet Kübekháza

Ez lesz a negyedik non-stop átkelő Magyarország és Szerbia között.

Jelenleg reggel 7-től este 7-ig használható a Kübekháza-Rábénál felállított ideiglenes átkelő a magyar-szerb határszakaszon. Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint 2,5 milliárd forintért építik újjá és állandósítják az ideiglenesen kialakított, konténerekben működő határátkelőt. A kivitelezést a négy ajánlattévő közül a nyíregyházi Kelet-Út Építőipari Kft. valósíthatja meg. A beruházó Országos Rendőr-főkapitányság uniós források felhasználásával finanszírozza a fejlesztést.

A határátkelőhely a Csongrád-Csanád megyei Kübekházát a szerbiai Rábéval összekötő út mellett valósul meg 2×1 sávon, és a főbb létesítmények nettó alapterülete 1636 négyzetméter lesz. Megépül egy 450 négyzetméteres közös magyar-szerb kezelőépület, emellett belépő és kilépő oldali vizsgálóhelyek, kezelőfülkék, vagy éppen kutyakennel is szerepel a tervezett létesítmények között.

Az építési terület a magyar-szerb-román hármas határ közvetlen közelében helyezkedik el. Az ideiglenes átkelőnek a kivitelezési munkák végzése közben is, egészen a végleges határátkelőhely megnyitásáig üzemelnie kell.

Kübekházamagyar-szerb határOrszágos Rendőr-főkapitányságuniós támogatás